onsdag den 25. december 2013

Julerally DCH Skive - 21. dec. 2013

Den 21. december afholdte vi i DCH Skive vores traditionelle årlige julerally stævne. Det er efterhånden blevet en ret populær konkurrence, der hurtigt bliver fyldt op, og det er en dag vi er mange der ser frem til hvert år, med hygge og sjove påfund både på og udenfor banen, en god måde at slutte konkurrencesæsonen af på.

En af de sjove ting ved denne dag er folks kreative udklædninger, det er efterhånden blevet en tradition at man klæder sig ud denne dag, og flere og flere er med på idéen. Der bliver også kåret den bedste udklædning sidst på dagen. Så det er altid spændende at møde op, og se de mange sjove og flotte udklædninger. I år deltog bla Rudolf med hans nissehund, en engel, et par juletræer, et par julegaver, flere rudolfer, en superheltejulemand, flere julemænd m.m. Fedt at så mange gider bruge tiden på at finde på en udklædning.

På billedet, fra en banegennemgang, kan man bla. se Rudolf der vandt dagens bedste udklædning.


På dagen konkurreres der i alle rallyklasserne: begynder, øvet, ekspert, champion og åben klasse hvor alle konkurrerer mod alle. Specielt for julerally er at den åbne bane kan indeholde specielle påfund fra dommerens side. I år blev det til et skilt, hvor hunden sættes af, mens fører går hen og pynter et juletræ, samt et andet skilt, hvor hund sidder, mens fører dækker. Derudover blev der også plads til et af de nye skilte fra næste år, slalom med rundtur.

På billedet ses dommeren på den åbne bane, der i en pause lige tjekker om der stadig er pynt nok gemt i kassen til at pynte træet med. Dommeren på den åbne bane var desuden udklædt som superheltejulemand.På videoen kan man se et sammenklip af hundene fra DCH Skive så de tilsammen får gået den åbne bane.


Jeg var tilmeldt med 2 hunde, Miki var tilmeldt åben klasse og champion klassen, og så havde jeg tilmeldt min lånehund Gyrsa i åben klasse. Miki er en lille havaneser og Gyrsa er en lidt større humaneser, så de var ret forskellige at gå med på den åbne bane.

Først kan her ses en lille video med Miki og jeg på den åbne bane. Miki gik rigtigt godt til trods for at han pludselig gik ved siden af en fører i en stor papkasse, ikke noget vi havde trænet på. Men Miki klarede det bare super godt, det gav kun problemer ved skiltet hvor fører skal dække, der blev det hele alligevel så underligt for Miki, at han havde svært ved at sidde stille mens jeg fik lagt mig ned.
Men jeg er meget godt tilfreds med vores tur på åben bane, og især med Mikis præstation.Og her er så en video med min lånehund Gyrsa, Gyrsa er lidt større end Miki, men hun er jo også af den større race humaneser. Gyrsa gik også rigtigt godt på banen, hun slap for min lidt besværlige gave udklædning, ved Gyrsa havde jeg istedet klædt mig ud som superheltejulemandens modsætning nemlig en gangsternisse. Gyrsa sprang pointrammen i åben bane, så dygtig er hun, og vi endte med en 2-300 point ud af 100 mulige, så det må man sige var sejt gået af en debutanthund.


Udover mine 2 ture på den åbne bane, så fik Miki også en ekstra tur på åben bane, da han blev stand in hund for Oles hund Bamse. Jeg synes Miki og Ole gjorde det flot sammen, når man tænker på at de ikke har trænet rally sammen før.På champion banen lånte jeg så Miki ud til Per. Miki og Per har før trænet sammen, og de har også deltaget i en konkurrence sammen før. De gjorde det super godt på Champion banen og endte faktisk med en flot 4. plads i champion klassen. Godt gået Miki og Per.

Så hele dagen lang var der gang i den på rallybanerne, og man kunne se den ene flotte præstation efter den anden. Selvom jeg ikke selv nåede at se så mange af dem, da jeg selv skulle gå med 2 hunde, samt være hjælper da det jo var min lokale klub der afholdt konkurrencen, samt forberede dagens nye tiltag, som var underholdning mens der blev ventet på præmieoverrækkelserne.

Men det jeg fik set så godt ud. Alle de lokale Skive hunde gjorde det godt, nogle med flotte og høje point, der for nogle rækkede til podieplaceringer. Nogle med personlige gode præstationer. Enkelte hunde valgte at holde fest på banen, men hvad gør det når bare man har det sjovt sammen.

Nå men tilbage til pauseunderholdningen. Jeg havde sammen med Katrine V. der er den suveræne arrangør af julerally, og som er grunden til at hele traditionen er startet, aftalt at jeg kunne arrangere et par ting i pausen mellem konkurrencen er færdig og til præmieoverrækkelsen er klar til at gå igang.

En af tingene var pakkeleg for hundene, så Katrine havde i programmet for julerally, opfordret folk til at medbringe en gave på dagen, og det havde de fleste heldigvis husket. Så da rallybanerne var blevet ryddet for skilte, kegler m.m. så blev den ene bane nu fyldt med masser af gaver. Så det blev et stort gavefelt. Alle hundende, hvis ejer havde haft en gave med, fik nu lov til, på skift, at søge i feltet og hente sig en gave. Jeg synes der blev taget godt imod dette nye tiltag, og tror på sigt at pakkelegen kan blive en del af julerally traditionen.

Den anden underholdning jeg havde planlagt, var et spil kryds og bolle i hundeudgave. Om morgenen havde vi opfordret folk til at tilmelde sig denne aktivitet i hold af 4 personer pr hold. Og da vi var klar til at gå igang, var der 6 hold tilmeldt. Som kom til at dyste mod hinanden i knald eller fald kampe indtil vinderholdet blev fundet i finalen.


Kryds og bolle i hundeudgaven, er som almindelig kryds og bolle, bortset fra at brikkerne er byttet ud med en hund og fører. Og de 2 hold er opdelt i sit og dæk istedet for kryds og bolle. Den 4. deltager på hvert hold var så strategen, der skulle styre sine brikker rundt på felterne, indtil et af holdene havde fået 3 på stribe, dvs enten 3 siddende hunde på stribe eller 3 liggende hunde på stribe. Det er en sjov lille leg, og holdene gik entusiastisk op det. En leg som vi har brugt enkelte gange på vores rally hold som en slags æresplads træning.

Efter vores underholdning var der præmieoverrækkelse og hygge, hvor vi fik klappet af alle deltagere og ønsket hinanden glædelig jul. Det var som det plejer en super hyggelig dag, og jeg er sikker på at når vi når til december i 2014, så kommer der igen et julerally stævne fra DCH Skive, og mon ikke opbakningen igen vil være stor, så denne tradition kan fortsætte.

Glædelig jul til alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar