søndag den 15. december 2013

Ud på tur...


Idag mødtes Miki og Coby med deres gode venner Ziz og Java for at gå tur sammen. Ziz og Java er så heldige at de bor på en gård, så de har masser af marker at boltre sig på, så det er altid spændende at gå tur ved dem. Og Miki og Coby elsker også at besøge dem.
 
 

En lille præsentation af Ziz og Java:
 
Ziz:
 

Ziz er en australien shepherd af hyrdelinier, og hun er en dygtig hyrdehund, hun bruger hendes talent på gården hvor hun bor, her hjælper hun sine ejere med deres får. Derudover er Ziz og en konkurrencehund, hun konkurrerer i rally, agility og lydighed. Hun har været gode venner med Coby siden de gik på hvalpehold sammen, og hun er konkurrence makker med Miki. Begge mine hunde er store fans af Ziz.

 
Java:
 

Java er Ziz lillesøster (selvom de ikke er i familie med hinanden). Java er også en australien shepherd, men hun er ud af showlinier blandet med hyrdelinier. Hun er en meget smuk hund, der konkurrerer i udstillingsringene, men selvom hun er smuk, så er hun også en hund der elsker at blive beskidt, elsker at lege og elsker at svømme. Når Java er i vandet, så er hun meget svær at få tilbage op på land igen. Java konkurrerer også i rally, og hun er så dygtig at hun har deltaget i danmarksmesterskabet i rally.Så idag mødtes de 4 gode venner til en god gåtur. I starten blev det mest til løbeture og leg og lidt spor og snusen efter vildt, der er mange spændende dufte på markerne ved Ziz og Java. Og flere gange fik en eller flere af hundene fært af vildt, så vi fik rig mulighed til at træne indkald idag.


Det er vigtigt at have et godt og sikkert indkald i alle situationer, så det er noget man aldrig bliver færdig med at træne og holde vedlige. Og når vi går tur med Ziz og Java så har vi gode muligheder for at træne og teste indkald. For de 4 har det så sjovt sammen, så når de kommer når der kaldes mens de leger så vanker der belønninger.Her er en video med Coby der træner indkald mens han render og leger med Ziz og Java, og typisk Coby så tager han den korte vej gennem vandet, istedet for den lidt længere men nemmere vej udenom.Idag fik alle hundene også mulighed for lidt vandleg, da der var en del vandpytter på turen. De 3 store hunde nød at rende rundt i vandet, mens lille Miki hyggede sig med at lege med en flaske i en af vandpytterne, min skøre søde lille havaneser.
Så en lang gåtur, masser af løbeture og leg, spændende dufte at undersøge, vandleg, indkaldstræning gav alt i alt en super gåtur, og medførte at jeg fik 2 trætte hunde med hjem, der nu hviler sig for at blive klare til nye eventyr.

Og når enden er god... ;-)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar