lørdag den 13. december 2014

Siv Svendsen kursus (mandag)

Mandag og tirsdag skulle jeg igen på Siv Svendsen kursus, denne gang omhandlende konkurrence lydighed og denne gang med hund (Miki).

Mandag startede med teori:

   - Hvorfor leg:
          - Blive venner
          - Holde fokus (fokus på leg, giver fokus på os)
          - Takle miljø
          - Intensitet
          - Effektiv træning
          - Øge udholdenhed

   - Forventningslyd/ord:
          - Ord/lyde der får hunden til at forvente noget bestemt skal ske (feks kommando før felt øvelse)

   - Klar, parat, start:
          - Tag i halsbånd, kast godbid, send hund når den fokuserer på godbidden, senere "død" godbid
          - Løb hurtigt til godbidden (kapløb kan øge farten)
          - Samle hurtigt op
          - Fokus øvelse
          - Forventningsord
          - Til bløde hunde
          - Samme øvelse øves også med legetøj og med target

   - Omvendt lokning:
          - Stir på det
          - Hold fokus
          - Så får du det
          - Åben hånd = rigtig / lukket hånd = fejl
          - Giver selvkontrol

   - Jagt indkald:
          - En holder hunden, fører løber, stopper, ser tilbage, kalder, løber videre
          - Værdi for indkaldsord
          - Fart i indløb
          - Moment træning
          - Sidste del i feltøvelse

   - Indianerleg:
          - Leg med hund, fjern legetøj og hold det ind mod brystet, når hund sitter kommer sig din valgte kommando (feks værsgo/ tag den) og tag legetøj frem og leg, senere bevæg legetøjet stille hunden skal blive siddende for at få legetøjet frem, gå et skridt fra hunden bliver den siddende leges der, hunden skal holde fuld fokus før man begynder at gå flere skridt, begynd at snige dig væk som en indianer med et bytte hunden ikke må få fat på, bliver den stadig siddende leges der, test hunden med andre kommandoer, lyde og hurtige bevægelser, bliver den siddende leges der, ved fejl leger man selv med legetøjet og prøver forfra.
          - Arbejd for belønningerne
          - Værdi for at holde position
          - Indkald
          - Hold fokus på fører, fortsæt når hund holder fokus, stop ved mistet fokus
          - Øger koncentrationen
          - Selvkontrol

   - Bytteleg:
          - Hav legetøj i begge hænder, få hunden igang med at lege med det ene legetøj, for at få hunden til at bytte mellem legetøj, holdes det første legetøj i ro mens det andet holdes så hunden kan se det, sig kommando når hunden går efter det andet legetøj, begynd at kaste legetøj lidt frem og sig kommando når hund er på vej mod det, når hunden har legetøjet løbes i modsat retning med det andet stykke legetøj,næste skridt, leg med hunden med det ene legetøj, kast det andet og sig kommando, hunden skal nu helst spurte ud efter det andet legetøj, når hunden er på vej tilbage mod det første legetøj (som vi stadig holder) bevæges det hurtigt og sig kommando til at tage det, på sigt skal hunden hente det kastede legetøj for at få lov til at lege med det legetøj vi har.
          - God til apport indlæring
          - Samle hurtigt op
          - Hurtigt ind
          - Lave gode vaner
          - Dirigeret apport (hund foran fører, legetøj kastes til siden)
          - DET HUNDEN GØR OFTE BLIVER DEN GOD TIL

   - Belønningssignal til belønning bagved hunden:
          - Så hunden forstår forskel mellem belønning bagved og belønning hos fører
          - Tag i halsbånd (snor på, og hunden foran fører), kast legetøj, hvis hunden vender hovedet bort, værsgo, tag et skridt baglæns, hvis hund følger værsgo, flere skridt baglæns, hvis hund følger værsgo, andre øvelser, hvis hund udfører, værsgo, indkald, kommer hunden, værsgo

   - Løbe rundt om:
          - Fart ud
          - Fart tilbage
          - Moment træning
          - Fokus fremadrettet
          - God til belønning og opvarmning

Resten af dagen var med hund og altså praktiske øvelser. Om mandagen havde jeg Miki på 3 gange på et kvarter hver gang. Første gang valgte jeg at få Siv til at se på Miki i forhold til trækkeleg, det er normalt ikke en rigtig belønning for Miki, det er noget han gør halvhjertet i forventning om en godbid, men i løbet af de 15 min med Siv fik han leget med mange forskellige trække legetøj, og han legede alle 15 min uden at stoppe og forvente en godbid, det var fedt at se at han rent faktisk kunne synes det var sjovt at lege trækkeleg, og løsningen var meget enkel, det var mig der ikke havde været engageret nok i legen førhen, så når jeg er mere aktiv i trækkelegen så gider Miki altså meget gerne lege med :)

Andet pas valgte jeg fokus på at løbe væk fra mig, altså til øvelser som feltet og at løbe rundt om noget. Her var der ikke en lige så hurtig løsning som der var med at lege. Miki kan som sådan godt løbe om noget eller ind i feltet, men han kan kun på kort afstand. Vi arbejdede med at få mere fart i øvelsen og dermed mere intensitet, og med at få mere sikkerhed som jo også på sigt giver mere fart. Jeg skal fortsætte med at træne ham mere sikker i øvelsen og så kommer afstanden efterfølgende. Træn både på præcision i øvelsen, og med en hund som Miki trænes især motivation i øvelsen.

Tredje og sidste pas på dagen valgte jeg at vi skulle kigge på Mikis fri ved for og især i løb, da han her har det med at hænge. Men Miki var tændt og han fulgte mig super, også i løb, så det var svært at træne på at han ikke skulle hænge ;) Så tanken er at træne og belønne ham en masse for at følge så fint i løb som han gjorde denne dag, så masser af fri ved fod med bold belønning fremover, og så skulle det gerne være sådan at det han træner ofte, bliver han god til ;)
Der blev endvidere tid til at se på omvendt lokning og få startet øvelsen forfra og ud fra Sivs metode.

Imellem Mikis trænnings sessioner, var der fint tid til at se på nogle af de andre deltager, men også til at få luftet Coby og Ludo, og til at træne med de 2 pyr også. Ludo var også med i hallen og lege ind imellem, for at træne leg på et fremmed sted. Mest med fokus på indianerlegen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar