lørdag den 13. december 2014

Siv Svendsen kursus (tirsdag)

Tirsdag startede vi igen med lidt teori, denne gang med fokus på konkurrence træning:

   - Jo mere kendt en situation er, jo mindre skummelt er det for hunden
   - Jo oftere man har prøvet det, jo mere kendt er det

   - Træn plads, kast godbidder i forskellige vinkler så hunden skal finde tilbage i plads fra forskellige vinkler, øg sværhedsgrad, legetøj i højre hånd, først lege når hunden har gået lidt på plads.

   - Træn at hunden søger plads når vi retter os op, så vores kropsholdning bliver ekstra kommando for hunden til at komme på plads, træne fra hvalp af, at vi står som vi vil gøre til konkurrence, så hunden vender sig til at det er helt normalt at vi står sådan.

   - Træn transport mellem øvelser:
          - Træn på at gå lidt stift som man kan gøre når man er nervøs (Men In Black)
          - Beløn som til en konkurrence, så MIB og beløn igen

   - Indgang på banen:
          - Trænes fra hunden er hvalp
          - Gå ind på bane (over bånd e.l.) beløn for spontan kontakt fra hunden
          - Gå baglæns ind, beløn for at hunden holder kontakt
          - Gå ind med hunden på plads, beløn for at hunden holder kontakten, gør det til en fest

   - Konkurrencetræning:
          - Udholdenhed
          - Forstyrrelser
          - Alt som er anderledes fra almindelig træning

   - Forstyrrelser:
          - Konkurrencemæssige: dommer, ringsekretær, fremmed udstyr, forskelligt underlag, telte, og meget mere
          - Tag ofte forskellige forstyrrelser med til træning, lav en liste over forstyrrelser, og vælg et par ting fra listen, varier
          - Træn forstyrrelser fra hvalp, så hunden vender sig til at forstyrrelser er helt normalt, og måske endda tænker at forstyrrelser betyder at holder man bare kontakten så kommer der en belønning

   - Udholdenhed:
          - Træne længere pas uden belønning (flere øvelser i træk)
          - Træne lange pas, men med belønning (lang tid)
          - One by one øvelser (lav flere stationer hvor øvelsen så skal lykkes i første forsøg og som skal udføres i træk, tænk øvelserne igennem og lav dem på et niveau så hunden kan lykkes i første forsøg (ex target i feltet), feks 4 øvelser - felt, stillingsskift, næseprøve og indkald, man får et forsøg ved hver øvelse som ved konkurrence, så tænk over hvor man er i øvelsen pt med hunden)
          - Tænk efter træning, hvad gik godt, hvad skal vi gøre anderledes næste gang
          - Træn øvelse + transport før belønning
          - Ekstra gode belønninger ved udholdenhedstræning

   - Kæder:
          - Kæder med forskellige øvelser
          - Med samme øvelse flere gange
          - Med tricks
          - Der ender i transport
          - Der ender med opstilling til ny øvelse
          - Der ender med et for hunden svagt punkt, så det forstærkes oftere
          - Der ender med noget hunden er god til
          - Husk 100% engagement fra både hund og fører

   - Hvorfor fejl:
          - Hunden kan det ikke godt nok endnu
          - For lidt/meget forventning
          - Kriterier
          - M.m.

Og så var det tid til den praktiske træning, tirsdag havde jeg 2 pas med Miki. I den første omgang valgte jeg at vi skulle fokusere på transporten til banen og mellem øvelserne. Så vi trænede at gå ind på en bane betød fest, at gå ind på en bane og gøre klar foran en dommer betød fest, at gå ind på en bane gøre klar foran dommer og holde kontakt når dommer snakker betyder fest. Vi trænede det med forskellige indgange og med forskellige dommere. Vi trænede også gå ind på bane lav en øvelse løb ud giv en ok belønning gå ind igen og så fest. Miki gjorde det super godt, men jeg skal arbejde på at selv holde fokus på Miki når jeg er til konkurrence også selvom dommeren står og forklarer noget. Træn at høre efter mens man holder kontakten med sin hund.
Det gik super godt med transport træningen, så vi nåede lige at slutte af med at træne lidt videre med feltet, ud fra de sammen principper som om mandagen.

I anden omgang valgte jeg at vi skulle kigge på apport øvelsen, og især de 2 momenter, at holde fast, og at få fart på i øvelsen. Hold fast trænede vi ved at Miki skulle tage apporten i munden og holde fast mens jeg lokkede med en godbid (omvendt lokning), det fungerede rigtig godt, da jeg lige fik lært at "lokke" på den rigtige måde, det er klart noget vi kommer til at træne videre med. Hvis hunden begynder at få et løst greb om apporten kan dette løses ved at køre hunden lidt op i intensitet, så holder de bedre fast, så beløn gerne med legetøj, eller lav omvendt lokning med legetøj. Hold fast trænes med mange forskellige genstande også gerne en bold. Hvis hunden ikke bryder sig om at holde om apporten kan dette for nogle hunde løses ved at vikle tape rundt om den.
Farten trænede vi ved at jeg holdte Miki tilbage mens jeg kastede apporten (og gerne langt) og når han løb ud og hentede den var belønningen at jeg løb den anden vej og belønnede ham med leg.

Igen var der god tid til at kigge på de andre deltagere, hvor mange trænede på forstyrrelser, næseprøve og apport. Spændende. Og der var også masser af tid til også at få aktiveret Ludo og Coby. Ludo var igen med inde i hallen og lege nogle gange, og denne gang blev det med at hun skulle udføre simple ting for at få lov at lege, som igennem tunnel, rundt om spring, sit og dæk.

Det har været nogle meget spændende og givende dage med Siv. Hun er rigtig god til at motivere og til at forklare hvordan man kan få meget mere leg ind i træningen med sin hund. Håber jeg får muligheden for at deltage på et kursus med hende igen engang i fremtiden.


       

Ingen kommentarer:

Send en kommentar