tirsdag den 8. april 2014

Freestyle debut

Sidste år var jeg på et kursus med forskellige undervisere, en af underviserne var Emmy Marie Simonsen. Hun underviste os lidt i freestyle, hvor vi prøvede at lave et lille program. Efter dette kursus var vi nogle stykker der var blevet mere interesseret i denne sportsgren, så vi begyndte træne lidt sammen, mest for sjov i starten.

I efteråret sidste år, holdte vi fri ved fod kursus med Anja Christiansen, her fik vi snakket en del med Anja om sporten, og det gav os mere blod på tanden, og vi begyndte lidt mere seriøst at tænke tanker om programmer og lytte til sange med henblik på at vælge en sang til et program. Anja fortalte os også at hun i starten af 2014 skulle holde intro kursus om sporten, et kursus som vi selvfølgelig skyndte os at booke plads på.

Så i starten af dette år var vi så på intro kursus med Anja. Det var et super kursus, hvor vi kom godt rundt om mange detaljer i forhold til denne sport. Men det kan man læse mere om her

Efter kurset med Anja, begyndte vi at arbejde med lidt forskellige ting, nogle arbejdede med de nye færdighedsprøver som DKK afholder ved htm og freestyle konkurrencerne, og nogle arbejdede videre med egne programmer.

Jeg valgte det sidste, og arbejdede videre med det program som jeg havde trænet på til Anjas kursus. 

Da der så blev slået en dobbelt prøve op i nærheden af os, så fik vi alle noget at træne frem imod, og det endte med at vi havde 4 ekvipager der stillede op til debut i færdighedsprøver, mens Miki og jeg meldte os til en debut i freestyle.

Da vi tilmeldte os konkurrencen syntes jeg der var lang tid til at færdiggøre og træne vores program, men efterhånden som vi nærmede os april syntes jeg tiden gik alt for hurtigt. Men vi fik stykket et program sammen og trænet på det, og med hjælp fra gode venner fik vi også styr på kostume og rekvisitter til programmet.

Dagene op til konkurrencen begyndte nerverne at melde sig, hvad var det man havde meldt sig til, var det program vi havde godt nok, havde vi nok øvelser med, var sværhedsgraden ok, og mange andre spørgsmål meldte sig. 

Og da billedet af arenaen vi skulle konkurrere i blev lagt på facebook røg nerverne lige endnu et tak i vejret, for hold da op den så stor ud den arene, ville vi kunne udnytte pladsen og komme nok rundt i arenaen, øj, det var altså skræmmende at skulle ud og debutere i noget som vi egentlig ikke vidste ret meget om.
Nå men det blev lørdag og vi tog afsted, spændte og MEGET nervøse på hvad dagen ville bringe.

Vi ankom til Rønde, hvor konkurrencen skulle afholdes, fik snakket lidt med nogle af dem vi kendte, fik afleveret musik og startbøger, og jeg fik tjek på at hvis vores første konkurrence ikke gik så godt, så måtte man godt flytte starten i den anden konkurrence til en "for sjov klasse" hvor det var tilladt at belønne hunden i løbet af programmet. Det hjalp lidt på nerverne, men helt forsvandt de nu ikke.

3 af de 4 par der skulle op i færdighedsprøver var de første der skulle i ilden. De gjorde det alle super godt og de bestod også allesammen. Tillykke til dem alle :-)

Tiden gik og det blev Miki og min tur til at skulle ind og debutere med vores program. Jeg fik kostumet på og vi gik ned og gjorde os klar. Så blev vi kaldt ind, og så gik det løs. Heldigvis lykkedes det meste som jeg planlagt, og Miki arbejdede fint for mig, så det var en dejlig følelse at udføre programmet sammen med Miki, nu havde vi gjort hvad vi kunne og så var det bare og vente og se hvad de syntes om vores program og om det var godt nok eller om vi havde ramt helt ved siden af.Vores program var med et astronaut tema, og jeg havde valgt musikken fra temaet til filmen 2001: a space odessey. Så jeg var selvfølgelig klædt ud som en astronaut, og så lavede vi forskellige øvelser rundt i ringen indtil vi endte ved en stang hvor vi skulle hejse det danske flag.


Nu havde vi vist vores program, og jeg var tilfreds med det vi havde præsteret, så nu kunne nerverne forsvinde og vi kunne nyde nogle af de andre deltageres programmer, mens vi ventede på præmieoverrækkelsen.

Det blev tid til præmieoverrækkelse og nerverne vendte kort tilbage, for hvad havde de nu egentlig syntes om programmet? Ja, for os var overraskelsen stor, da Miki og jeg blev råbt op tilsidst og dermed vandt vores klasse. Sikke en debut. Nu var dagen reddet for os og til den anden konkurrence kunne vi slappe mere af, for vi havde allerede opnået langt mere end vi havde turde håbe på. 

Så vi valgte selvfølgelig at beholde vores plads i den officielle klasse til den næste konkurrence også. Og vi kom i ringen igen, denne gang med færre nerver. Til gengæld lavede vi flere fejl denne gang, men vi havde stadig en god følelse i ringen og da Miki lavede narrestreger tilsidst i programmet kunne jeg kun smile for han havde jo gjort det så godt og var glad og på.Mens vi ventede på præmieoverrækkelsen for den anden konkurrence, kunne vi se mange flere af de andre deltageres programmer, og hold da op der var mange gode programmer og rigtig mange virkelig dygtige hunde, meget imponerende at se på.

Vi fik også set den sidste af vores lokale deltagere i færdighedsprøven og de bestod også :-) Vildt flot :-)

Det blev tid til den anden præmieoverrækkelse, og sørme om ikke vi vandt igen. Så efter at havde startet dagen med masser af nerver og med lysten til at melde fra så stod vi nu her og havde vundet begge vores klasser. Det var ikke helt til at fatte, og jeg tror stadig ikke helt jeg har fattet det. Men det var en fed oplevelse, og vi havde det sjovt i ringen Miki og jeg. Nu er vi igang, og jeg tror bestemt ikke det bliver sidste gang vi stiller op til en freestyle konkurrence.

Tak til alle jer der hjalp os igang med denne sport, og tak til Katrine for hjælp med kostume og til Tove for hjælp med rekvisitten. Tak til Johanna for billederne af Miki og jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar