mandag den 28. september 2015

En weekend på farten.

Det er ikke så mange konkurrencer jeg har været afsted til i år, og denne weekend kommer så hurtigt til at udgøre en stor procent af dem, da Miki og jeg i løbet af weekenden konkurrerede hele 3 gange.
Og dermed er september nok også den mest konkurrence fyldte måned, da vi jo tidligere på måneden deltog i kreds 9's kredsmesterskab i LP. Her var Miki og jeg oppe i LP2 for anden gang, vi forbedrede vores tidligere resultat, men fik stadig ikke point nok til at bestå klassen, så vi må arbejde videre mod det mål :)

Nå, men tilbage til weekenden, så startede den tidligt lørdag morgen, da vi hentede Katarina, Ziz og Java, og sammen med dem tog på langfart.

Første stop var Ringsted, hvor Ziz og Miki var tilmeldt freestyle konkurrencen til fordel for HMC (hundesport mod cancer). Miki og Ziz deltog begge i den rekord store freestyle klasse 1, med hele 14 deltagere på dagen. Så konkurrencen var stor ;-)

Temaet for Ziz og Miki blev banditterne fra Jylland. Ziz er ved at kende sit program lidt for godt, så nogle gange begynder hun at gætte fremad, altså at lave nogle af de tricks som er noget at det næste der kommer i deres program, og med sådanne narrestreger så blev det ikke point nok på dagen til at bestå klassen (selvom det var meget tæt på).

Miki var tændt og på (hvilket hvis også resulterede i enkelt bjæf eller 2). Jeg fik varmet ham rigtigt godt op og han havde fin fokus på banen, så jeg havde en god fornemmelse mens vi udførte vores program, vi havde dog lidt problemer med bakken, og det kom ikke til at lykkedes, men resten var jeg rigtigt godt tilfreds med. Og banditten sluttede programmet af med at hive fat i flaget og vælte det, mens vi sad i vores slut pose.

Desværre rakte vores point ikke til en oprykning denne gang, og for første gang var det fortolkningen vi mistede pointene i, der plejer vi ellers at få fine point, så vi må også ud at jagte de sidste 2 point igen. Vi prøver igen om 14 dage i Rønde, og lykkedes det ikke der, så er planen at lave et nyt program og se om det kan gøre forskellen ;-)


Efter de officielle klasser pakkede vi bilen igen og satte kursen mod Sverige, hvor alle 3 hunde skulle op i rally om søndagen.

Det var rart at komme tidligt afsted fra Ringsted, så vi også kom tidligt frem til hotellet og hundene kunne få en god luftetur om aftenen samt en god og lang lur ;-)

Vi overnattede på Park Inn by Radisson i Malmø, et meget hundevenligt hotel i hundevenlige omgivelser, der klart kan anbefales, hvis man rejser med hund. Man mødes af vandskål og godbidsskål samt håndklæder til at tørre poter i i indgangen til hotellet. Hundene overnatter gratis. Hotellet ligger ned til stranden der er ved siden af et stort frit løbs område for hunde, med bla en agility bane. Lækre omgivelser, lækre værelser, venligt personale. Vi overnatter meget gerne der en anden gang.

Så aftenen blev brugt på en lang tur langs stranden, hvor hundene kunne løbe frit og hygge sig.   
Om søndagen gik turen så til Lund og svensk rally konkurrence.

Miki er begynder i Sverige, så øvelserne er alle nogle vi normalt nemt kan. Men første bane drillede et ellers sikkert skilt os, dæk gå rundt om hunden, Miki rejste sig inden jeg var kommet helt rundt og jeg stoppede så ikke kort op da jeg var kommet rundt, da han jo nu stod op, det kostede os så ialt 13 point på det skilt. Så snuste han ved en øvelse (hvor en anden hund tidligere havde tisset), hvilket kostede 5 point, og 3 point blev trukket for fører fejl i 1,2,3 skridt baglæns, dommeren må have vurderet at jeg ikke tog lige lange skridt? Og så enkelte 1 fratræk for mindre ting. Så på første bane kunne vi kun snige os op på 73 point, men det er stadig bestået, og dermed blev Miki svensk rally novice mester, og fik en fin rosette på dagen :-)

På anden bane skulle vi først op som nr 31 så der blev en del ventetid, og Miki virkede mere og mere træt, så jeg var spændt på om jeg kunne trække mere energi ud af ham. Men varmede ham op med bold, og det vækkede ham lidt igen, så vi gik på banen, og bortset fra enkelte småsnusen og sene reaktioner så gik det meget godt. 7 fratræk og 93 point rakte til en 6. plads i en meget stor klasse. Godt klaret af en ret træt lille havaneser dreng :-)

Så en hyggelig weekend, hvor vi fik 1 af 2 af mulige titler ;-)

Derudover tiltrak Ziz lidt opmærksomhed fra enkelte svenske pyr ejere, hvilket resulterede i at jeg fik hilst på en af hjælpernes fine pyr dreng, fra light my fire kennelen.
Og tilsidst stor tak til Katrine der passede godt på Coby og Ludo, mens Miki og jeg var på langfart :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar