søndag den 21. februar 2016

Sjov med tricks

Det er altid sjovt at træne tricks, det synes hvis både hundene og jeg, så dejlig start på 2016, at skulle på 2 trick kurser. Først med Sonja med fokus på freestyle og hvordan man kommer igang, og siden med Kate med fokus på tricks til små hunde.

Første kursus med Sonja var opdelt i begynder og øvede. Jeg var tilmeldt med Miki som øvet. Det var et rigtigt godt kursus og Sonja er en super dygtig underviser. Der var rigtig god variation mellem teori og praksis, og fin fordeling af tid mellem begyndere og øvede, hvor vi hele tiden skiftede til at være på.

Jeg fik meget ud af at se på når begynderne trænede, fik mange gode fif til opstart af øvelser, både nogle vi kan, men så med flere måder end jeg før har brugt, og også til øvelser vi ikke selv har været igang med endnu. Især øvelser som bakke rundt om fører, og hund står foran fører vender rundt og bakker tilbage mellem førers ben fik jeg gode fif til, både ved at se start indlæring ved begyndere, men også ved at få lov selv at prøve og få fif alt efter hvor man var nået til.

Når vi selv var på med hunde fik man også mange gode fif, og jeg synes Sonja var god til at se de forskellige hunde, og kommer med indput til den enkelte. Jeg havde i hvert fald nogle øvelser, som vi kom et godt skridt videre med på dette kursus.

Senere på dagen havde begynderene en øvelse med at bygge et lille program op og prøve at gå det til musik. Det er meget lærerigt, jeg har tidligere prøvet det til kursus med henholdsvis Anja og Emmy, og det har været noget af det der har været med til at give mg blod på tanden, det lille ekstra puf, der gør at man tager det sidste skridt og prøver selv at sætte noget sammen.

De øvede havde istedet individuel tid med Sonja, her havde jeg fokus på et trick, hvor Miki kan gå 8 tal om min ben, mens jeg ligger på maven, ret svært for os, vi fik gode idéer til at arbejde videre med det, men lige pt er det sat lidt på standby igen. Derefter snakkede vi om planen for mit freestyle 2 program, og jeg er meget glad for de indput Sonja kom med, det får programmet til at hænge bedre sammen synes jeg.

Ludo nåede også ud og træne et par gange i løbet af dagen, for at spare lidt på Mikis kræfter ;-) og det var hun super godt tilfreds med.

Udover alt det praktiske var der som nævnt tidligere også teori med, vi fik snakket om at bygge et progam op, om sporten generelt, og havde bla en øvelse med at finde på forskellige tricks til en given rekvisit.

Så et super kursus, og jeg er glad for at være tilmeldt et nyt kursus til sommer med Sonja som underviser.Næste kursus var så med Kate, også et godt kursus og en dygtig underviser. På Kates kursus var der virkelig meget praktik, og vi fik prøvet rigtig mange forskellige tricks,hvilket var rigtig fedt. Det er også første gang jeg har oplevet Miki gå kold til et kursus, men til sidst orkede han bare ikke mere, han gad ikke udføre simple øvelser og han ville ikke spise selv de mest lækre guffer. Godt Ludo var med, for så kunne hun jo tage over for ham ;-)

Kates plan var lavet så vi løbende igennem dagen kom igennem mange forskellige tricks delt ind i mindre under katogorier:

     - Bentricks: Det trick med at hunden vender rundt og bakker tilbage, at hunden går lige ud foran og med ryggen til fører, samt at hunden går mellem førers ben med poterne på førers sko.

     - Stok: Pote/hide, gå omkring, baglæns.

     - Menneskehund: En øvelse uden hund, hvor vi skulle klikke hinanden til at udføre forskellige øvelser.

     - Under en genstand: Stol eller skammel, bakke op på platform.

     - Rekvisitleg: Se forklaring ved Sonja kurset.

     - Kasse tricks: Gem dig i kasse, poter i kasse, tricks i kasse.

     - Kropstricks: Op på ryg, tricks på ryg, spark (hunden springer op mod fører og vender rundt i luften).

     - Flaskebørste: Vi fik udleveret en flaskerenser, og skulle alle hver især selv finde på et tricks med den, træne det og tilsidst vise det for hinanden.

     - 6+: Vi gennemgik og udførte en koreografi til en 6+ til Peder Syvspring, som Kate havde koreograferet på forhånd.

     - Baglæns: Slalom og baglæns rundt om fører.

     - 2 kegler og en vej: Vi skulle hver især udføre en lille sekvens med et trick ved den første kegle, et trick der fik os fra den ene til den anden kegle og tilsidst et andet trick ved den sidste kegle. Ludo lavede snur rundt slalom og spring op på ryg.

Igen et godt kursus, hvor man fik masser af inspiration med hjem.

Nu må vejret så bare godt blive bedre (mere tørt) så vi bedre kan få trænet på program til Rønde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar